Mallitaitto ja kuvat kertovat tietoteoksen sisällön

 

Klikkaa kannen kuvaa ja avaa mallitaitto

Tietoteos kertoo aluksi yleisesti arktisen meren luonnosta, vuodenaikojan vaihtelusta, Perämeren maisemista ja siitä, mitä meri voi merkitä katsojalle. Pääkohteet vanhat kirkot on esitelty monipuolisesti. Vanhat kirkot ovat pääasiassa pieniä puukirkkoja kivikirkkoja, joiden rakentaminen on tapahtunut 1700 ja 1800 luvuilla.

Kuvat kertovat kirkkojen rakennustyylistä, sisätiloista, kirkkotaiteesta ja esineiden yksityiskohdista. Perinteisen arkkitehtuurikuvauksen sijaan on käytetty laajakulmaobjektiiveja niin että suorat linjat hieman kaatuvat tai kaartuvat. Mallitaitossa olevat kuvat ovat raakakuvia eikä niiden linjoja ole oikaistu eikä kuvien värejä ole määritelty. Kuvat tullaan käsittelemään, perspektiivit, värit ja rajaukset korjataan kuvaajan toimesta. Tämä on suuri ja haastava työ. Testit ovat vielä raakatekstiä.

Galleriassa on malliksi tietoteoksen taittajalle ja seurakunnille esillä jokaisesta kirkosta 20-40 kuvaa. Arkistossa olevien kuvien määrä / kirkko on keskimäärin 100 -250 kuvaa / kirkko. Lisäksi kirkkoja on videoitu.